SaRı BloG

RSS

İZMİR ŞEMİKLER LİSESİ

Menemen – Bergama arasında bulunan Yurt Dağı’nda yaşamakta olan “Şemik” adlı eski bir Türk aşireti, kışı geçirmek için semtin kuzey kısmındaki tepede konaklarmış. Aşiretin başında Hüseyin adlı bir kişi olduğu için bölgeye “Hacı Hüseyinler” adı verilmiş. Köyün kuruluş tarihi 1500 – 1600 yılları arasındadır. Daha sonraki yıllarda “ Hacı Hüseyinler” adına rastlanmamış, “ Şemikler” adı kullanılmış, yerleşim merkezi bu adla anılmıştır. Şemikler önceleri köy olarak varlığını sürdürmüş, 1959 yılında Karşıyaka Belediye sınırları içine alınarak kentin 6. semti olmuştur.
Şemiklerde bir ortaokulun eksikliğinin hissedilmesi üzerine 1964 yılında “Ortaokul Yaptırma Derneği” kurulmuş ve çalışmalara başlanmıştır. Dönemin muhtarı Ragıp Evren başkanlığında çalışmalarını sürdüren dernek, o yıllarda okulun inşasına başlamıştır. 1965 yılının Eylül ayında bina tamamlanmamış olduğundan Şemikler Ortaokulu ilk eğitim – öğretim çalışmalarına Karşıyaka Zübeyde Hanım İlkokulu’nun bünyesinde başlamıştır.
20 Eylül 1966 yılında bugünkü binasında Okul Müdürü Halil Cengiz Yönetiminde altı derslik 138 öğrenci ve 11 öğretmenle çalışmalarına başlamıştır. 1976 – 1977 öğretim yılında Lise Bölümü açılmış, okul “ İZMİR ŞEMİKLER LİSESİ ” adını almıştır. Okulumuzda 1979’dan bu yana sosyal – kültürel ve sportif etkinliklere ağırlık vermiştir. Yapılan çalışmalar sonucunda Türk Halk Oyunları Ekibi 1993 – 1999 öğretim döneminde Türkiye birinciliğini elde etmiş, kültür zenginliklerimizin motiflerini İngiltere’nin Langolen, Makedonya’nın Üsküp, İtalya’nın Russi kentlerinde başarıyla sergilemiştir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 yorum: