SaRı BloG

RSS

Beijing 2008 Olympic Games - sibel özkan



Beijing 2008 Olympic Games
2008 pekin olimpiyatları ( Beijing 2008 Olympic Games ) başlamış bulunmakta.Çok güzel bir törenle açıldı.Trt3 trn naklen spor oyunlarını seyredebiliyoruz.Türkiye çin alfebesinden dolayı açılıştaki geçiş sıralamasında 4 üncü çıktı.
Beijing 2008 Olympic Games açılışından görüntü The cauldron of the Beijing Olympic Games is ablaze over the National Stadium.
Beijing 2008 Olympic Games te TÜRKİYEYE ilk madalya halterde sibel özkan dan gümüş madalya kazandırdı.
Beijing 2008 Olympic Games halterWomen's 48kg Sat Aug 9 1. CHEN Xiexia China 2. OZKAN Sibel Turkey 3. CHEN Wei-Ling Chinese Taipei

(L-R) Silver medalist Sibel Ozkan of Turkey, gold medalist Chen Xiexia of China and bronze medalist Chen Wei-Ling of Chinese Taipei

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Beijing 2008 Olympic Games

Proje Beijing 2008 Olympic Games imge ve görsel biricik, tam ve tutarlı imgeler yaratarak amaçlar görün Pekin 2008 olimpik oyun ve Paralympic Mimari gelişme ve tamamlanmış başvuru boyunca oyunlar ve imge elemanları yönetimi Beijing 2008 Olympic Games ve Paralympic oyunları. Olimpik imge elemanları temel Pekin projesi elemanları olimpik 2008 oyun mu imge ve bak hangi olimpik sembolü kapsar, Pekin olimpik oyunlar amblem, Onun renk sistemi, tema slogan, olimpik Pictogram, maskotlar, göbek desenleri ve bir fotoğrafı imgeler seti ikincil işaretler Olimpik ring ve imge elemanları Pekin, olimpik dizaynı tamamlandı oyunlar, olimpik ruhu ve bu baskı kavramlarını simgeleyen Olimpik oyunlar ve yaratım için temeli gibi hizmet et Pekin 2008 olimpik oyun imge ve bak. Onlar nakliyeci vitrin dünya kültür ve gelenek, şehir imgeleri ve insani Çin ve pekin ruhu iyi. Onlar anlamlı varlık oluşturur Beijing 2008 Olympic Games.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Beijing 2008 Olympic Games Rings

Bunlar beş tane halka -- mavi, sarı, siyah, yeşil ve kırmızı -- represent Olympism tarafından beş parça şimdi kuşatıldı ve yarışmaya hazır Birbirlerine rağmen. Üstelik, altı beyaz arka planı kapsayan renk böylece birleşti tüm uluslar şua istisnasız temsil et Mavi ve sarı İsveç, mavi ve beyaz Belçikalı, Almanca, Amerikalı, İngilizce, Fransızcalar, Yunanistan, İtalyanca ve Macar tricolours, Sarı ve İspanya kırmızısı olur karşı ol bayraklar yeni Brezilyalıyla ve Avustralyalıyla destekle eski Japonya ve yeni Çin. O enternasyonal gerçek bir amblem."




( seçilmiş) Coubertin 460 tane, 1913).



Bir imgesi düşündü halka derin önem vardı: adamların arasındaki birlik o. O multiply bir beş tane total yaratmak imge çalır. O desen yaptı ve olimpik bayrak 20. yıl dönümü işaretlemeye atadı, 23. Paris'teki 1914. Coubertin asla söylemedi nor o bir bağ gören o renkler yazdı halka ve kıtalar. Onun için, beş halka beş birlik kıta temsil etti ama renkler oldu sadece şu o tüm ulusal farklı bayraklarda benzedi Zaman.



-- O gösterilen 1995 yılındaki altı Japonya, Hindistan, Almanya, Avustralya, Great Britain ve ABD ülkede uygulanan bir anket results. % identify olimpik halka hangi onlara most-recognised sembolü yaptı. % Mercedes ve % United Nations ve % kabuk amblemi) tarafından onlar izlendi. (SRI sponsorluğu araştırması enternasyonali).



-- 86% Sorgulanan şuan associate olimpik world en büyük spor olayıyla halka: olimpik oyunlar. (SRI sponsorluğu araştırması enternasyonal, 1995).

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Beijing 2008 Olympic Games Emblem

Dans eden Pekin favori Çin insanları bir rengi. Renk kırmızısı yeni bir düzlük up to tutkuyu iten amblemin içinde yoğunlukla kullanılır. O Çin insanlarının talih için özlemini taşır ve mutluluk ve onların açıklaması yaşam.



Kırmızı renk Pzr ve kutsal yangın, temsil ediyor yaşamı ve yeni bir başlangıç. Kırmızı olur rahatta dikkat et canlılık ve sembol kutsuyor ve davet dünya.



Kahraman.



"Dans eden Pekin kahramanlar çağırır. Kahramanların bilinmiş atandığı aşamayla, yaratılan mucizelerle ve glories fonksiyonlar earn olimpik oyunlar ve her katılımcı nereye vazgeçilemez bir parça fırsat oluşturur.



Tüm onların tutkulu katılımcılar tarafından yazılan bir yaşam şiiri, eğilimler, ve istek. Her katılımcının güç ve bilgi Olimpiyatlarınbağışlamak için alan olduğu.



Amblem sanatlar için ve olimpik olimpik sporlar ve kültürler iyi bağlayan ruh özünün aşağısına ilerleyen kahramanlar için alkış tutar.



Ruh.



"Dans eden Pekin Çin ulusu ongununu genişleler. İnsani koşan bir varlık biçimi güzelliği ve görkem simgeler yaşam. Onun zarif eğrileri gövde gibi her kıpırdıyor ejderha, anlatıyor geçmiş ve bir tane geleceği aynı uygarlık; onlar nehirler gibi, taşıyor Century-old tarihi ve onur; onlar canlılıkla çarparak damarlar gibi yaşam.



Özgül spor athlete-centered ve people-oriented değerleri - artistik bir yolda iyi belirtil ve yükseltil " Pekin dansı." Biz sing kelimeler onu açıklamak için çakırsa tamamı, ve biz dans etirizşarkı söyleyen meaning açıkça anlatmaz.



Güçlü Pekin kutlamaya 2008 tane ve Olimpiyatlarınbeklemesinin içinde tüm can atmalar olur mu dance insanoğlu.



Davet.



"Dans eden Pekin kibar bir davet. Amblemin içindeki açık kollar o söyler Çin selamlamak için onun kollarını açma Olimpiyatlarınbirleştirmek için dünya dinlenmesi mi bir kutlama " barış, Arkadaşlık ve ilerleme insanoğlu."



"Olur, mu bir sevinç arkadaşlar uzakta gel olmak?" Deyim ve konuksever Çin insanları feeling resmini yapar ve şehir içtenliğini belirler.



Gelmiş Pekin'e, al her iyi tarihi Çin'in başkent şehiri miraslarına bak ve ülkenin modernleşmesi nabzını hisset;



Gel onun her parça sevinci paylaş ve ülke dinçliğini tecrübeyle öğren.;



Gel ve bizim sakin ve çok iyi bir rüya dokumamıza izin ver.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Dünyanın En Büyük Mağaraları!! Seydişehir Tınaztepe Mağaraları Dünyanın 3.cü büyük mağarası!!

Aggtelek Macaristan En büyük sarkıtları olan mağara

Altamira Mağarası Santander, ıspanya Çok eski kaya resimleri
Blue Grotto Carpri Adası Yarı sualtında olan mağarada mavi ışıkların parlaması

Carlsbad Mağarası New Mexico, ABD Dünyanın en büyük mağarası
Jenolan Mağarası Blue Mountains, Avustralya Güzel sarkıt ve dikit oluşumları

Kent Mağarası Torquay, ıngiltere Antropolojik bulgu merkezi
Mammoth Mağarası Kentucky, ABD Mağaranın çapı 16 km dir ve içindeki geçitlerin uzunluğu 482 km yi bulur

Peak Mağarası veya şeytan Deliği (Devil's Hole) Derbyshire, ıngiltere Mağara bir dağın içine yaklaşıık 685 m kadar girer ve yüzeyin 182 m. altına iner

Postojna Grotto Trieste, ıtalya Avrupa' daki en büyük skolastik mağara

Singing Cave (şarkı söyleyen mağara) ızlanda ıçeride şarkı söyleyenlerin seslerinin yankılanması ile ünlüdür.

Wind Mağarası South Dakota, ABD Kızılderili Sioux kabilesine göre insan ırkının doğduğu mağara.

Tınaztepe mağaraları 1968 yılında Fransız bilim adamı Michel Bakalowichz tarafından; ilk olarak bulunup, mağaraların krokisi çıkarılmıştır.(aşağıda görüldüğü gibi)Bu kroki de dünya ya Bilgi Dergisi tarafından yayınlanmıştır.Ayrıca Dr. Michel Bakalowichz mağaraların tıbbi araştırmasını yapmış; astım hastalığı için doğal bir tedavi ortamı olduğunu belirtmiştir.(Bilgi Dergisi )


1970 yılında başka bir araştırma grubu; kaptan Jacgues Cousteau’nun ekibi alman Reinhold Messner ve arkadaşları Suğla Gölü ve onu besleyen su altı kaynaklarını araştırmak için bölgeye gelmişlerdir.Fası boğazı ve Tınaztepe mağaralarının irtibatlarını keşfetmişler ve buranın yer altı göllerinin 22 km uzunluğunun olduğunu tespit etmişlerdir.Aynı ekip mağaraları o zaman ki imkanlarıyla fotoğraflandırmışlar, jeolojik yapısını ve jeolojik dökümanını(aşağıda belirtildiği gibi), yaşadıkları macerayı Almanya da Dünya Harikaları adlı bir kitapta yayınlamışlardır

Mağaranın toplam uzunluğu 1580 metredir.Mağara, sonundaki 30 metrelik iniş dışında tamamen yatay özellikte bir mağaradır.
Bölgede akdeniz iklimi ile karasal iklim arası geçiş arz eden bir iklim hüküm sürer.En yüksek sıcaklık 36,5 °C en düşük sıcaklık –18,4 °C olarak ölçülmüştür.
Tınaztepe Mağarası ve çevresi karışık jeolojik ve jeomorfolojik bir değişim geçirmiştir. Oligosen ve Miyosen dönemine ait alpin dağ oluşumlarıyla bugün kü tektonik konumlarına ulaşan bölgede genç ve yaşlı birimlerin içiçe olduğu görülmektedir.Giden gelmez dağlarının kuzeyinde bulunan Tınaz dağı,komprehensif serinin en üs katını oluşturan Eosen Yaşlı Nümmülitli kireç taşlarından meydana gelmiştir.Tınaztepe Mağarasının bulunduğu bölgede üst seviyelerde kiltaşı- kumtaşı- marn ve konglomera ardalanmasından oluşan fliş ile birlikte ofiyolitik karakterli kayaçlarda yer almaktadır.
Tınaztepe Mağarasının gelişmesinde eğim atımlı normal faylar etkili olmuştur.Bu iki eğim atımlı normal fayların arasında kalan alan graben durumundadır.
Mağaralar oldukça çok saf üst kretase kireç taşları içerisinde yer alıp, kapalı havza durumundaki boşalım sahasının geçirdiği morfolojik dönem sayısı, mağaranın altında ve üstünde yer alan basamak şeklindeki düzlükler ve buralardaki fosil mağaralardan çıkarılabilir.
Mağara içerisinde eski taban seviyesi izleri taraça şeklindedir.Bu taraçalar ile bugünkü taban arasında 5-7 metre seviye farkı tespit edilmiştir.Eski tabanın çökemediği yerlerde doğal köprüler oluşmuştur.Mağara tabanı; girişte toprak,bazı yerlerde blok ve konglomeralar (Paleozoik ve Kretaşe Yaşlı) ile kaplıdır.
Suların mağara içerisinde hareket ettikleri yerlerde kalker tüfleri ; tavan ve yan taraflardaki çatlaklardan sızan sularla çok güzel travertenler ,sarkıt ve dikitler oluşmuştur.Mağaranın son kısmındaki büyük alan bütünüyle ana faya bağlı olarak gelişmiş ve içerisinde göl mevcuttur.
Üst sistemi fosil bir mağaradır.Altta bulunan ve havzanın sularını toplayan düden,morfolojik bakımdan tınaztepe mağarasının devamıdır.Tavandaki çatlaklardan sızan sular,içeride gölcükler oluşturmaktadır.Mağaranın sonundaki göl ise büyük boyutludur.
Özellikle ilkbahar aylarında kar ve yağmur sularıyla beslenen dere ve yatakları en alt seviyedeki mağaraya ulaşmadan önce sular ; şelale ve devkazanı tipi çok ilgi çekici görüntüler ortaya koymaktadır.
Tınaztepe Mağarası şimdiki durumuna yapılan araştırmalara göre yaklaşık 230 milyon yıl gibi uzun bir süreçte meydana gelmiştir. Mağaranın iç kısımlarında ayrıca taban –tavan arası yükseklik farkının 65 metreye çıktığı yerler görülmektedir.
Tınaztepe Mağaraları; turizmci Hasan Çelmeli tarafından uzun yıllar süren uğraşlar sonucunda 2001 yılında Orman Bakanlığınca Köylere Hizmet Götürme Birliğine tahsis edilmiştir. K.H.G.Birliği de Çelmeli Turizm Ltd. Şti’ne devretmiştir. Çelmeli Turizm Ltd. Şti, bir yıl gibi kısa bir sürede hem mağarayı ışıklandırıp gezi güzergahlarını yapmış hem de sosyal tesisleri tamamlamıştır

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Çini Ustası Sıtkı Olçar Çini Ustası Faik Kırımlı

BİR ÇİNİ USTASI : SITKI OLÇAR

Başladığında hedefine yaklaştığını hissediyor. Ellerinden çıkan biçim ve desenler, heyecanını daha da artırıyor. Sıtkı Usta hem kendini aşmaya çalışıyor, hemde sanatının sınırlarını zorluyor.

Sıtkı Usta, sanatıyla, Türk kültürünün derinliklerinden akıp gelen damlaları bir şelaleye çeviriyor.

Sıtkı Olçar'ın, nam-ı diğer Sıtkı Usta'nın su, ateş ve toprakla tanışması bundan tam 30 yıl öncesine rastlıyor. 1948 yılında Kütahya'da doğan Sıtkı Olçar, Amerikalıların termik santral yapımı için kurdukları şirkette çalışırken, belki de daha küçük yaşlarda kanına girmiş olan çini sanatına doğru yönelmeye karar veriyor. Bu uzun, zorlu ve sabır gerektiren yolculuğa ilk adımını 1975'te kurduğu Osmanlı Çini Atölyesi ile atıyor. Yaratıcılığı, mesleğine duyduğu tutku, sevgi, arzu ve sabrının ürünleri ortaya çıkmaya başladığında hedefine yaklaştığını hissediyor. Ellerinden çıkan biçim ve desenler heyecanını daha da artırıyor. Sıtkı Usta hem kendini aşmaya çalışıyor, hem de sanatının sınırlarını zorluyor...

İlk yıllarda İznik benzeri çiniler üretiyor. Ama asıl ününü arkaik dönem formlar üzerine mavi-beyaz iznik çini imitasyonlarını çalışmaya başlayınca çalışıyor. Geleneklerine bağlı yöre sanatçılarına ters gelen bu çalışmalar yabancıların dikkatini çekiyor. Eserlerini alıp başka ülkelere taşıyanlar, Sıtkı Olçar adını yurtdışında tanıtmaya başlıyorlar. İlk ürünlerini, atölyesini kurduktan tam iki yıl sonra, Madam Mari Erkonoz'un desteğiyle Büyükada'daki bir galeride sergiliyor. Ardından Artizan Sanat Galerisi'nin sahibi Ertan Mestçi ile tanışıyor. Hem bu tanışıklık, hem de Sanat Tarihçisi Prof.Dr.Gönül Öney tarafından kendisine gönderilen Çanakkale dönemine ait kitaplar, İznik ve Kütahya ile ilgili dökümanlar, onu başka form ve desen arayışlarına yönlendiriyor. Artık eserlerinde yelkenli gemiler, kuşlar, geyikler ve evler görülmeye başlanıyor.

1980 yılından itibaren özellikle İznik çinileri üzerine çalışmalarını sürdürüyor ve kaybolup gitmekte olduğu düşünülen 18. yüzyıl Kütahya çiniliğine yeni bir boyut ve dinamizm getiriyor. Profesyonel anlamda ilk sergisini de aynı yıl, Akbank Bursa Sanat Galerisi'nde açıyor. Bu sergiden sonra ürettiği eserlerde Selçuklu devrinin ünlü firuze sırrını yarı mat ve mat olarak yeniden canlandıran Sıtkı Olçar ardından yine Selçukluların kullandığı sarı rengi üretmeye başlıyor. Çini ve seramik çalışmalarını sanatından ödün vermeden sürdürmeye devam eden Olçar, Türk çini sanatının büyük ismi Faik Kırımlı'dan İznik çinilerinin inceliklerini öğreniyor ve mercan kırmızısının 300 yıldır çözülemeyen sırrını bulmayı da amaç ediniyor. 1986 yılında Yünanistan'ın Volsa kentinde düzenlenen 5.Balkan Ülkeleri El Sanatları Sergisi'nde Türkiye'yi başarıyla temsil eden Sıtkı Olçar'ın yapıtları özel koleksiyon ve müzelerde yer alıyor. Bir yıl sonra Paris, ardından Londra, ABD, Japonya, İsviçre, İtalya... Yalnızca "Sıtkı" imzalı görkemli çini ve seramikler dünyayı dolaşmaya başlıyor... Sabır dolu çalışmalar, insan, hayvan ve bitki motifleriyle süslü el emeği göz nuru eserler uluslararası çevrelerde de kabul görüyorlar.

Ve dünyanın her yerinde artık Sıtkı Olçar olarak değil, Sıktı Usta olarak anılıyor.



Sonsuz bir enerjiyle sürekli yenilikler peşinde koşarken ve ünü de giderek artıyor. Ama Sıtkı Usta alçakgönüllülüğünden, neşesinden ve babacanlığından hiçbir şey kaybetmemesini de Bunu şöyle açıklıyor Sıtkı Usta:

"Ben dünyayı, insanları, doğayı çok seviyorum. Bu nedenle de çevreme at gözlükleriyle değil, geniş bir açıdan bakıyorum. Öyle olunca da çevremdeki zenginlikleri görebiliyorum. Anadolu toprakları çeşitli medeniyetlerin tarih ve kültür hazineleri ile dolu. Bunları görebilen insanlar herşeyi düşünebilir ve başarabilirler".



Ona haklı nedenlerle "çini virtüözü" ya da "çininin Picasso'su" diyenler var. Renkleri, desenleri ve formlarıyla göz kamaştıran eserlerinde, işlediği bir figürü bir daha tekrarlamadığı için de koleksiyonerler peşinde...

alıntıdır.....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Turkcell Numara Öğrenme-Turkcell numara öğrenmek!! Bilinmeyen turkcell numara öğrenme

Cevapsız aramalar listenizde tanımadığınız bir numara var. Doğal olarak arayanın kim olduğunu öğrenmek istiyorsunuz. Bilinmeyen No'dan sizi arayan numaranın kim olduğunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

132 Bilinmeyen numaralar danışma hizmetine 31.03.2007 tarihinden itibaren 11832 üzerinden ulaşabilirsiniz. Bilinmeyen numaralar danışma hizmeti vermek üzere Telekomünikasyon Kurumu tarafından yetkilendirilecek olan yeni firmaların 118 ile başlayan beş haneli numaraları, bu numaralar hizmete girdiğinde ayrıca duyurulacaktır.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kıro Aşk Sözleri En kıro aşk sözleri kıroların sevgililerine aşk sözleri

- eğer çay sevmek şeker de sevilmekse biz çayı şekersiz de içeriz gülüm...

- gülü bir gün seni her gün...

- seni seviyorum lan

-bidenem)
- gülü soluncaya seni ölünceye kadar seveceğim

-al hançeri vur sineme al kanlara boyansın,
fazla derine vurma çünkü orada sen varsın.

- senden çocuğum olsun istiyorum
-kadınım kısrağım karım
erkeğim aygırım kocam

-gerekirse erkeğimin ayağını yıkarım

-Sensiz doğan güneşin a/q

-rampaların ustasıyım gözlerinin hastasıyım

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hz. Muhammed-Sherry Jones un yazdığı Medinenin Mücevheri adlı kitabı islam dünyasını karıştıracak!!

Hz. Muhammed’in çok özeline giren Amerikalı gazeteci Sherry Jones yazdığı kitap önümüzdeki salı günü basılacak.

The Telagraph'ın haberine göre Hazreti Aişe’nin 6 yaşındayken Hz. Muhammed’le nişanlanmasıyla başlayan ve ölümüne kadar süreci mahremiyet gözetmeksizin anlatan Jones’un “Medine’nin Mücevheri” adlı kitabı İslam Dünyası’nda büyük tartışma yaratacak.

Kitabı basacak olan Random House,mayı ayında can güvenliği nedeniyle kitabın basımını ertelemişti. Daha sonra yayımcısı Thomas Perry romanı basmaya karar verdiklerini açıkladı.

Kitabın içeriğinde Hz. Aişe ve Hz. Muhammed’in özel hayatlarıyla inanılmaz ayrıntılara girildiği ve pornografik ögelere yer verildiği biliniyor

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SEKSİ GÖRÜNMEK

SEKSİ GÖRÜNMEK


Seksilik sadece vücudumuzun belli bir bölgesine atfedilecek bir durum değil tabii... Her ne kadar erkeklere öyle geliyorsa da, seksi bir kadın aslında bakımlı kadın demektir.




O halde hemen şu önerileri uygulayın ki, durmadan en seksi kadın seçilen kimi ünlü kadınlardan bir farkınız kalmasın.
Neyimiz eksik di mi?


Dudaklar için
Seksi dudaklara sahip olmak için iki seçeneğiniz var, ya kırmızı renkte ruj ya da dudağın doğal rengi. İlk durumda kırmızının teninizle uyumlu bir tonunu yakalamanız gerekiyor. Rujun düzgün ve kalıcı olması için ruju fırçayla sürebilirsiniz. Ruju sürdükten sonra bir kat da parlatıcı kullanın. Dudaklarınızın doğal renginde kalmasını istiyorsanız sadece parlatıcı sürün.

Göğüsler için
İçinde pırıltılar bulunan bir kremi dekolte bölgenize sürün! Teniniz beyazsa pembe tonlarında ışıltılar taşıyan kremi tercih edin. Yanık tenliyseniz, tercihinizi altın rengi ışıltılar taşıyan bir kremden yana kullanın. Büyük bir fırça ile iki göğsünüzün arasına bronz toz pudra sürmeniz de göğüslerinizin daha yuvarlak görünmesini sağlar.

Saçlar için
Saç renginizin birkaç ton açığından gölgeler yaptırarak her zaman "ışıltılı" görünebilirsiniz. Bir başka öneri de saçınıza parfüm sürmeniz. Ensede bol toplanmış topuzun her zaman seksi göründüğünü de hatırlatalım. Uzun saçlıysanız saçınızı gün için de fırçalamayı ihmal etmeyin.

Ayaklar için
Bacaklarınız bronzsa pırıltıları olan kremlerden sürebilirsiniz. Topuklarınızın pembe görünmesini de sağlamalısınız. Ve tabii ayakkabı seçimi. Topuklu, sivri ayakkabıların seksi olduğu kesin. Ancak rahatsız ayakkabılar duruşunuzu bozup nasırlara sebeb olabileceğinden ayakkabı seçiminde rahatlığı ve kaliteyi ön planda tutun.

Boyun için
Ensenizi açıkta bırakacak bir saç modeli boynunuzu gözler önüne serecektir. Birkaç damla parfüm, boyuna sürülen tem renginde pudra, hafif sarkıntılı küpeler dikkati boyuna çekmek için yeterli. Boynu tümüyle açıkta bırakmak ya da ince bir kolye takmak da size kalmış bir seçim.

Eller için
Tırnaklarınızın hepsi aynı uzunlukta olmalı. Tırnaklarınız farklı boylarda ise tercihinizi doğal renklerden yana kullanın. Kısa kesilmiş ve parlatıcı ile doğal bir görünüm almış tırnaklar da seksi olabilirler. Enteresan, ama çok dikkat çekici olmayan bir yüzük de farklı bir stil yaratmanızı sağlayabilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Marketlerde vibratör satılacak - vibratör nedir

Marketlerde vibratör satılacak

Hiç süpermarketten prezervatif aldınız mı? Alışveriş arabasında alenen gözükmesin diye çay paketinin altına sakladınız mı?

Kasiyer kızla göz göz gelmemek için dikkatinizi cüzdandan para çıkarmaya vermiş gibi yaptınız mı?

Oysaki bu hiçbir şey değil! Sadece alıştırma. Asıl büyük bomba birkaç yıl içinde patlayacak.

İşte buraya yazıyorum: Marketlerde vibratör satılmaya başlanacak!

Eveeet, vibratör. Yani titreşimli yapay erkeklik organı!

Amazon devrimi

Bu öyle, 'iddia olsun, yazı dolsun' diye söylenmiş bir şey değil. Gidişat onu gösteriyor. Hem dünyada hem de bizde!

İnternet aleminin en büyük ve en prestijli sanal mağazası Amazon.com geçen haftalarda vibratör satmaya başladı.

Bakmayın türlü rezilliğin merkezi olduğuna, Amerika bizim kadar muhafazakar bir ülke.

Dolayısıyla Amazon'unki 'bu bir devrim' cinsinden bir girişim.

Eminim, pazarın büyüklüğünden ağızlarının suyu aktığı için bu işe kalkıştılar.

Ve daha da eminim, saygınlıklarına zarar verip vermeyeceğine dair türlü araştırma yaptıktan sonra sayfalarında boy boy vibratör resmi göstermeyi göze aldılar.

Satış başladı. Bir süre sessiz kalıp havayı kokladılar. Tepki gelmeyince de vibratör sattıklarını ana sayfadan duyurdular!

O derece olağan karşılandı yani.

Türkler daha cesur

Bizimkiler ise Amazon'dan çok çok daha 'ileride'. Sadece vibratör değil, yapay kadınlık organı satacak kadar cesurlar!

Bir süre önce adını değiştiren (Türkçeleştiren), bunu da büyük bir kampanya ile duyuran bir sitemiz var.

Reklama bu kadar para harcayabildiklerinden de belli zaten. Türk internetindeki 3 büyük sanal mağazadan biri.

Yüzbinlerce ürün satıyorlar. Hepsi de Türkiye'nin ve dünyanın en bilinen markaları.

Bunların yanında bir de 'kırmızı nokta' adında departmanları var.

İşte oradaki ürünlerden birkaç başlık: Zenci Vibratör, Işıklı Testisli Vantuzlu Penis, Cep Tipi Mini Vajina, İri Göğüslü Şişme Bebek.

Üstelik bütün kredi kartlarına taksit imkanı da eksik değil. Cep tipi mini vajinayı peşin fiyatına alıp 12 taksitte ödeyebiliyorsunuz!

Meşrulaşma süreci

Bu türden ürünler Amerika'da da, bizde de sadece seks shop'larda satılıyordu.

Yani vitrin yapamayan, cadde üstünde açılamayan, bankalardan kredi kartı makinesi almakta güçlük çeken erotik ürün mağazalarında.

Ama görüyorsunuz işte, manzara değişiyor. Meşru internet sitelerinde, meşru markaların yanında vibratör satılması beraberinde seks aletleri için de 'meşrulaşmayı' getiriyor.

'Önümüzdeki birkaç yılda' diyerek abartmış olabilirim. Fakat 'önümüzdeki birkaç on yıl içinde' bunun gerçekleşeceğine adım gibi eminim!

Alışveriş arabasında alenen gözükmesin diye çay paketinin altına koyacağız. Kasiyer kızla göz göze gelmemek için dikkatimizi cüzdandan para çıkarmaya vermiş gibi yapacağız.

Ve marketten vibratörümüzü alıp eve doğru koşturacağız!
aksam.com.tr

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Daha İyi Bir Seks

Daha İyi Bir Seks


Tekdüze giden seks hayatınızı renklendirmek elinizde. Bunun için farklı şeyler denemelisiniz. Nasıl mı, işte size hem partnerinizi hem de sizi mutlu edecek öneriler...

Beklenmeyeni yapın: İlişkinizdeki monotonluğu ortadan kaldıracak tek şey şaşırtıcı bir şeyler yapmaktır. Küçük sürprizler, şaşırtıcı dokunuşlar...

Romantizmi arttırın: Sevgilinizle birlikte güzel bir gece geçirmeyi planları yaparken bazı detayları da sakın ihmal etmeyin. Yakılan birkaç mum, odaya yayılan hoş bir koku ve hafifçe çalan romantik bir müzik romantizmin doruğa ulaşmasında en büyük yardımcılarınız olacak. Böylece partnerizini baştan çıkarmanız da çok kolaylaşacak.

Rahat ama seksi giyinin: Kendinizi seksi hissetmeniz için öncelikle rahat olmanız gerekli. Eğer vücudunuzun herhangi bir bölümüyle ilgili rahatsızlık duyuyorsanız uygun iç çamaşırlarıyla bu kusuru kolaylıkla saklayabilirsiniz. Güven afrodizyak gibidir ve yatak odasında ne kadar iyi görünürseniz o kadar güzel bir gece geçirirsiniz.

Partnerinizin ne istediğini düşünün: Seks hayatınızda yeni bir adım atmak istiyorsanız partnerinizi memnun etmek için zaman harcayın. İlişki sırasında kulağına hoş şeyler fısıldayın.

Sadece kendi isteklerinize yoğunlaşın: Onlara ne istediğinizi söyleyin. İster inanın ister inanmayın ama erkekler sizi neyin harekete geçirdiğini bilmek ister. Hatta buna önem verirler. Sizi mumnun etmekten gurur duyarlar. Asıl önemli olanın ikinizin de mutlu olması gerektiğini unutmayın ve bunun için çaba sarfedin.

Yeni bir yer deneyin: Mekan değişikliği yaparak seks hayatınıza biraz yenilik ve heyecan katabilirsiniz. Bir otel odası kiralayın, başka bir odayı deneyin ya da hiç akla gelmeyecek yerler seçin... Unutmayın seçeneklerin sonu yoktur.


Duygularınızı saklamayın: Kendinizi ve duygularınızı açığa vurmaktan sakın korkmayın ve bu kouda mümkün olduğunca kendinizi özgür hissedin. Nasıl hissettiğinizi dile getirin ve hoşlandığınız şeyleri yapmaktan asla çekinmeyin.

Konuşmadan harekete geçin: Sessizlik kimi zaman heyecanlandırıcı olabilir. Bu fikir özellikle partneriniz eve geldiği anda hiç konuşmadan onu çekip birlikte olduğunuz zaman işe yarayabilir.

Buz ya da filmler işinize yarayabilir: Yeni bir şeyler denemeye ne dersiniz? İlişikiniz zaten mükemmelse yeni bir şey denemek onu daha da değerli kılacaktır. Göz bağı, filmler, buz, oyuncaklar…. Bu arada isterseniz sadece kendiniz hayal edin ya da partnerinizle paylaşın ama fantazileri de sakın yabana atmayın. Asıl önemlisi yaratıcı olmak.

Her dokunuş önemlidir: Seksten aldığınız keyfi arttırmak istiyorsanız yeni pozisyonlar denemelisiniz. Bu tabii ki alıştığınız ve hoşunuza gidenleri unutmanız anlamına gelmiyor ama denemekten de korkmayın. Böylece rutinden kurtulmuş olacaksınız. Aldığınız zevki görünce emin olun siz de çok şaşıracasınız

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

İdeal eş

İdeal eş esprili ve temiz olmalı

İngiltere’de yapılan bir ankete göre, ideal eşin dış görünüşü değil, temiz ve esprili olması önemli.



İngiliz sigorta şirketi Prudential tarafından yaptırılan ankete 246 kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 89’u için ideal eşin en önemli özelliği espri yeteneğinin olması. Katılımcıların yüzde 83’ü hijyene önem verdiğini açıkladı

Kadınların yüzde 83’ü eşlerinin zeki olmasını tercih ederken, erkeklerin sadece yüzde 76’sı bu özelliği önemsiyor. Ankete göre, erkeklerin yüzde 75’i eşlerinin güzel olmasını isterken, kadınların yalnızca yüzde 62’si yakışıklılığın önemli olduğu görüşünde.
Erkeklerin yüzde 35’i zengin eşi tercih ederken, kadınlarda bu oran yüzde 60’a çıkıyor.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

İşyerinde Seks

İşyerinde Seks

57 yaşındaki patronundan şikayet eden 32 yaşındaki genç kadının yazısı Fortune dergisinin ‘Ask Annie' sütununda, Ekim 2002 sayısında yer aldı. Genç kadın orta ölçekli bu şirkette iyi bir kariyere sahip olduğuna inananarak, patronu ile iş yemeğine çıkmakta bir zarar görmez. Fakat patron (evli) ile yemek iş ile ilgili olmayan duyguların ortaya dökülmesi ile sonuçlandığında, genç kadın yemeği bırakıp yalnız olarak evine döner. Hikayeye göre sonrasında patron kendisi ile neredeyse hiç konuşmaz ve genç kadın gazeteye yazarak Anni'den patronu ile yüzleşip yüzleşmek konusunda tavsiye ister.

Annie cevap olarak genç kadına hiç bir şey olmamış gibi davranmasının daha iyi olacağını ve yeniden rahatça çalışabileceği bir güven ortamı yaratmasını önerir. Diğer bir deyimle: Patron reddedildiği için duyguları incindi ve durumu düzeltmek kadına kaldı, yani eğer genç kadın işinin devam etmesini istiyorsa patronun iyi hissetmesini sağlamak zorunda.

Tahmin edebileceğiniz gibi dünyanın her yerinde, kariyerinde yükselmek isteyen pek çok kadın benzeri durumlarla karşılaşmakta ve ne yazık ki en çok zarar gören kişiler gene hep kadınlar olmakta.

Aslında kadınların bir türlü kavrayamadığı gerçek: Olayların olmasını bekleyip tepki vermek yerine, durumu kontrol ederek olayların oluşmasını engellemek gerektiği. Bunun için bazı öneriler...


Rahatlık seviyesi

İster üst düzey olsun ister sizinle eşit seviyede olsun, hedefiniz şirketinizdeki erkeklerle sınırlı bir rahatlık seviyesi oluşturmak. Öyleki herhangi bir cinsel talep söz konusu bile olmamalı. Şirkette dost imajınız olmalı, hatta sırdaş bazende rakip ama saygısızlığa izin vermeyeceğiniz bilinmeli. İş ilişkisi kurmayı istemelisiniz, şirket için vazgeçilmez biri olmayı (ki kaybetmeyi göze alamasınlar). Çalıştığınız insanlar onları desteklediğinizi, iyi ve başarılı olmaları için çaba sarfettiğinizi hissetmeliler. Hakettikleri krediyi verin ve karşılığında aynı davranışı bekleyin.

Dolayısıyla ilk adım ilişkilerinizde kontrolü ele almak olmalı. Pozisyon olarak eş düzeyde olduklarınız ile arkadaşlık temelinde ilişkiler kurun. Yöneticileriniz ile saygılı (ama çok yetenkli) eleman rolünü üstlenin. Bazı kadınlar bunu doğal olarak başarır, bazılarının üzerinde biraz çalışması gerekir.

İkinci adım imajınız üzerinde çaba sarfetmek. Unutmayın bazı erkekler için herhangi bir yakınlaşma seks için davet anlamı taşır dolayısıyla, bu tür kişiler ile aranıza sınır çizmeyi bilin. Herşeyden önce arkadaşlık ile flört etme arasındaki farkı öğrenin. Her kadın beğenilmeyi sever fakat işyerinde beğenilme arzunuzun önüne geçin ve cinsiyetinizi değil arkadaşlık kalitelerinizi ön planda tutun; çünkü bedelini ödemek zorunda kalabilirsiniz.


İstenmeyen durumlar ile başetmek

Her kadın bir erkeğin pasını atlatmayı bilir. Ama işin içinde kariyeriniz söz konusu olduğunda radikal davranışlardan kaçınmak zorunda kalabilirsiniz.

Karşınızdaki erkeği reddetmeden önce karakterini iyice anlamış olmaya özen gösterin: kaplan ise evinden uzak durun, ayı ise sadece kış uykusunda iken yaklaşın, köpek ise muhtemelen ısırmaz sadece havlar.

Mizah her zaman ciddi yaklaşımları hafifletir. Şakalar yaparak hafife alın, yada konuyu değiştirin, iş ile ilgilenmeye dönün yada çocuklarını sorun. Konuşmanın yönünü değiştirmeye çalışın ama mesajınızın net ve anlaşılır olmasına özen gösterin. Şaka yaptığını düşündüğünüzü gösterin: ‘Çok komiksin; bana kardeşimi hatırlatıyorsun' -yada daha kötüsü - ‘bana babamı hatırlatıyorsun'. En sonunda hiç biri işe yaramıyorsa sadece kısa bir hayır deyip yorum yapmadan uzaklaşın. Açıklama yapmaya çalışmak durumu daha kötüleştirir, kişiyi daha fazla utandırır.

Söz konusu kişiyi reddettikten sonra hemen güvendiğiniz bir iş arkadaşınıza durumu anlatın. Kişi ile sadece iş ilişkiniz olduğunu belirtin ve onunla hiç bir yerde yalnız kalmamaya özen gösterdiğinizi ifade edin. Unutmayın işler beklediğiniz gibi gelişmez ise şirket prosedürü doğrultusunda hareket etmeniz gerekebilir.


Ve Aşk

Bütün yaklaşımlar istenmez diye bir kural yok. Şu bir gerçek ki pek çok kişi evleneceği insanı iş yerinde tanır. Peki birbirine aşık olmuş iki insan iseniz ne yapacaksınız?

Öncelikle patronunuzu haberdar edin. Eninde sonunda ilişkiniz nasılsa ortaya çıkacaktır, dolayısıyla dürüstlüğünüz en azından artı bir puan olur. Ayrıca önceden haber vermek, ilişkinizin şirket açısından bir tehdit yaratıp yaratmadığını ve birinizin transferinin gerekip gerekmediğini düşünme fırsatı tanır.

İkinci olarak, şu kuralı asla akıldan çıkarmayın: İş ve aşk ayrıdır, ve ikisinin asla birleşmesine izin vermeyin. Firma tarafından maaşınız ödenirken tüm enerjinizi ve dikkatinizi vermekle yükümlüsünüzdür. Ayrıca iş yerinde kişisel hayatınızı ortaya koymak dedikodudan başka bir şey yaratmaz. Bu da şirket içindeki isminiz için pek iyi olmaz.

Sonuç olarak iş dünyası, tüm gelişmesine rağmen hala erkeklerin hakim olduğu bir dünya. Pek çok durumda kadınlara tek seçenek bırakılır: İstifa... Durumu bu seviyeye getirmemek için kontrolü elinizden bırakmayın.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Cinsel Oyuncaklar - sex oyuncakları

Cinsel Oyuncaklar

Alışkanlık haline gelen herşeyden zevk alma oranı, zamanla düşer. Bunlara seks de dahildir. İster aynı evde oturun ister oturmayın, birbirinizi sık sık görmeniz bile yatak hayatınızı monoton bir hale getirebilir bu birliktelikler.
Seks poziyonlarını değerlendirin, hem sizin hem de partnerizin için değişik pozisyonlarda seks yapmak yatak hayatınıza bir değişiklik getirebilir.
Eski günlerinizi hatırlayın, o romantizmi tattığınız günleri. Aynı romantik ortamı tekrar yaratmaya çalışın. Bu konuda genelde bayanların çabası vardır ama erkekler denemeye yeltenmeden burun kıvırırlar. Esasında hayatınızı başladığınız dönemlerde hiç de burun kıvıracak bir ortam olarak görmüyordunuz bunu!
Seks oyuncakları da bu konuda oldukça yardımcı olurlar. Hem zevk için, hem değişiklik, hem de cinsel performansı arttırmak için oyuncakların kullanımı tavsiye edilmektedir. Bu konuda çok çeşit vardır ve herbirinin kullanımı farklı olmasına rağmen amaçları aynıdır (seksten daha fazla zevk duymak ve insanların seks hayatına değişiklik getirmek).
En sık rastlanan ve kullanılan seks oyuncakları; vibratörler ve dildolardır.
Vibratör
Genelde penis şeklindedirler. En büyük özellikleri titreşimli olmalarıdır. Bu titreşim sayesinde de insanları uyarır ve cinsel yönden zevk almalarını sağlar. Elektrik ve pille çalışanları vardır. Bazılarının yüzeyi pürüzsüzken bazılarınki de ufak şişiklerden oluşur. Vibratörlerin çoğu kadınlar için üretilmiştir ama nadiren olsa bile erkekler için üretilmiş olanları da piyasada bulmak mümkündür. Hem cinsel ilişki esnasında hem de masturbasyon aracı olarak kullanılırlar.
Dildo
Dildoların anlamı yapay penistir. Diğer bir özellikleri ise sadece manuel olarak kullanımlarıdır. Dildolar hem kadınlar hem de erkekler için kullanılabilirler. Bazen lezbiyenler tarafından da tercih edilirler. Ayrıca impotans sorunu yaşayan erkeklerin dildoları kullanmaları tavsiye edilir.
Diğer Seks Oyuncakları
Anal Vibratör
Anal vibratörler genelde anal seks yapmadan evvel hazırlık için kullanılan araçlardır. Rektuma takılırlar ve bu bölgedeki adeleleri gevşetmede ve rahatlamada önemli rol oynarlar.
Özel Komdom-Klitoris Uyarıcı-Gıdıklayıcı
Esasında hepsi aynı ürünün bir parçasıdır. Kadını daha fazla uyarabilmek için penise takılan araçlardır.
Özel kondomlar, penisi daha kalın veya daha uzun bir hale getirirler. Her ne kadar bazı uzmanlar penisin boyutunun sekten alınacak zevk ile bir alakası olamdığını savunsa da bunun gerçek hayatta oldukça farklı olduğunu bilmekteyiz. Küçük ve kısa penisler pek fazla haz vermezler.
Klitoris uyarıcıları ise plastikten yapılmış daire şeklinde bir araçtır. Bu daire penise takılır. Bu dairenin etrafında değişik şişikler ve "düğmeler" vardır. Cinsel ilişki esnasında klitorisi değme yeteneği oluşturup, klitorisi uyarırlar. Herhalde bayanların da en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi de cinsel ilişki esnasında penisin yakından uzaktan klitorise değememesidir.
Gıdıklayıcılar ise genelde kavucuktan yapılmış olup etrafında değişik uzantılı cisimlerin bulunmasından oluşur; örneğin parmaklar gibi. Cinsel ilişki esnasında kadını uyarıcı rol oynarlar.
Seks Bebekleri
Bunlar gerçek boyutlarda erkek ve kadın bedenini oluşturan şişme bebeklerdir. İstenildiği takdirde ses kutularıyla da satın alınabilirler.
DİKKAT: Seks oyuncaklarından AIDS ve diğer bulaşıcı hastalıklar geçebilir. Tavsiyemiz seks oyuncaklarınızı birden fazla kişiyle kullanmamanız.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Kadınlarda cinsel uyarı bölgeleri

Kadınlarda cinsel uyarı bölgeleri

Kadın cinselliği oldukça karmaşıktır ve bu özelliğiyle erkeklerden belirgin şekilde ayrılır. Kadınlar cinsel ilişkide erkeklere göre çok daha fazla seçicidirler ve bir erkeği yeterince tanımadan onunla cinsel bir beraberliğe "sıcak bakmazlar". Kadınların çoğunun erkeklerden farklı olarak duygusal anlamda "bir şeyler hissetmeksizin" bir erkekle beraber olmaya istekli olmayacakları rahatlıkla söylenebilir.

Ünlü psikanalist Karen Horney eserlerinde insanın doğasının temelde sevgi veya güç arayışı içerisinde olduğunu ve bir insanın davranışlarını yönlendiren en önemli etkenlerden birinin bu arayışını tatmin etmek olduğunu ima etmiştir. Bu görüşe göre insanların bazıları diğerlerinin kendilerini sevmesine önem verirken, diğerleri sevilmekten çok güçlü olmak peşindedirler. Bu görüşün devamında Horney, kadınların yapısal olarak daha çok sevgi odaklı, erkeklerin ise güç odaklı olduğu görüşünü taşıdığını ifade etmiştir. Yani Horney'e göre kadın için bir erkeğin sevgisini kazanmış olmak ön plandayken, bir erkek için ön planda olan kadının onu güçlü görmesidir.

Karen Horney sevgi ve güç arayışının cinselliğe de yönlendiğini, kadının cinselliği daha çok "seviliyor olmanın" bir ifadesi olarak gördüğünü, erkeğin ise cinselliği "güçlü olmanın, kadına sahip olmanın" bir ifadesi olarak görme eğiliminde olduğunu belirtmiştir.

Cinsel Uyaranlar

Uyaran, beynimizin bilinçli bölgesinde bize bir duygu yaşatan ve bizi belli bir davranışa yönlendiren bir mesajdır. Refleks uyaranlar bizi otomatik davranışlara yönlendirirken karmaşık uyaranlar öncelikle bir "his" yaşamamızı sağlar ve daha sonra bizi harekete geçirir.

Beynimiz çok çeşitli uyaranları algılama yeteneğine sahiptir. Tüm uyaranların ortak özelliği duyu organlarımız vasıtasıyla alınması ve bir kimyasal mesaja dönüştürülerek beynimize aktarılmasıdır.

Gözler, kulaklar, burun, tad alma organlarımız ve cildimizle algıladıklarımız yukarıda anlatılan bir şekilde beynimize ulaştırılır ve bir tepkinin doğmasına neden olur. Sevdiğimiz birinin görüntüsü veya sesi bize daha farklı bir duygu yaşatırken, sevmediğimiz birini görmek veya sesini duymak bize yaşattığı olumsuz duyguyla bizi o kişiden ruhsal veya fiziksel olarak uzaklaşma davranışında bulunmaya yönlendirir.

NLP adı verilen ve son zamanlarda giderek yaygınlaşma eğiliminde olan öğretiye göre insanlar duyularında seçici davranmaktadırlar. Bazı insanlar dokunsal, bazıları işitsel, bazıları ise görsel uyaranlardan daha fazla etkilenmekte ve daha çok etkilendikleri uyaran onlarda daha bariz davranış değişikliği oluşturmaktadır.

Bu görüş cinsel uyaranlara aktarıldığında çıkan sonuç şudur:

Bazı insanlar dokunulmaktan, bazıları cinsel içerikli konuşmalardan ve seslerden, bazıları ise cinsel içerikli görüntülerden diğer uyaranlara göre daha fazla etkilenmekte ve kişinin tercih ettiği uyaran onu cinsel açıdan daha fazla uyarmaktadır.

Bir örnek vererek bu teori daha iyi anlaşılabilir hale getirilebilir: Bir erkek, daha önceden beraber olduğu bir kadını yalnızca sözleriyle etkileyebilmeyi başarmış, bir başka kadın ise ona "dokunulmaktan çok hoşlandığını, ancak sözlerin onu fazla etkilemediğini" söylemiştir. Bu iki kadından ilki duysal yönelimli, ikinci kadın ise dokunsal yönelimli bir kadındır.

Genel olarak söylemek gerekirse erkekler daha çok görsel ve işitsel eğilimli, kadınlar ise daha çok dokunsal ve işitsel eğilimlidir. Kadınlar erkeklerden farklı olarak pornografik yayınları seyretmekten fazla zevk almaz, duygusal olarak "bir şeyler hissettikleri" erkeğin ona temas etmesinden hoşlanırlar.

Kadınların Dokunulmaya Duyarlı Bölgeleri

Sinir uçlarının diğer bölgelere göre belirgin bir şekilde yoğun olması nedeniyle kadınların çoğunda genital bölgenin en duyarlı bölgesi klitoristir ve en güçlü orgazmlar bu bölgenin uyarılmasıyla ortaya çıkar.

Her kadının yapısı diğerine göre farklıdır ve kendini iyi tanıyan bir kadın dokunulduğunda kendisini en çok uyaran bölgeyi iyi tanır.

Kadınların çoğunda memeler, meme uçları, dudaklar ve vajina dokunulmaya duyarlı diğer bölgelerdir. Yine boyun bölgesinde bazı noktalar, kulak memeleri, bacakların iç yüzeyleri ve karın cildi çoğu kadın için cinsel açıdan oldukça uyarıcıdır.

Kadınların sıklıkla işitsel yönelimli olmaları nedeniyle eşleri tarafından kulaklarına fısıldanan güzel sözler de kadınları etkiler.

Kadınların dokunulmaya duyarlı bölgelerini belirlemeleri, cinsel ilişkiye hazırlık aşamasının en güzel şekilde yaşanabilmesi ve kadının cinsel ilişkiye mükemmel bir şekilde hazırlanabilmesinin sağlanabilmesi açısından önemlidir. Her duyarlı erkeğin eşinin dokunulmaktan hoşlandığı bölgeleri iyi bilmesi gerekir.

Bazı kadınların dokunulmaya duyarlı bölgeleri o kadar "hassastır" ki, kadın bu bölgeye uygulanan bir uyaranla orgazm olabilir.

G Noktası ( G Spot)

G noktası, Graefenberg adlı bilim adamı tarafından 1944 yılında tarif edilen ve vajina ön duvarının ortalarında yer alan bir bölgedir.

G noktasının varlığı veya orgazmdaki önemi bazı doktorlar tarafından reddedilmekte, bazıları ise G noktasını vajinal orgazm oluşumunun merkezi olarak kabul etmektedir.

Kadının Ejakulasyonu (Boşalması)

Kadında orgazmı sonrasında bazen aynen erkekteki ejakulasyona (boşalmaya) benzer bir sıvı geldiği saptanmış olmakla beraber bu sıvının aslında idrar olduğu ve kadındaki "ejakulasyon" yani "boşalma" olarak tarif edilen olayın muhtemelen orgazm esnasında idrar kaçağı olduğu sonradan anlaşılmıştır.

Gerçekten de hiçbir idrar kaçırma şikayeti olmayan bir kadında güçlü bir orgazm sonrasında istemsiz idrar kaçağı olabilmektedir.

cinsel uyarı bölgeleri

İnsan gövdesindeki cinsel uyarı bölgeleri ya da cinsel uyarıya yatkın bölümler yalnızca üreme organları değildirler. Kadınlarda, tüm gövdeyi kaplayan deri, cinsel bakımdan az ya da çok uyarılabilecek niteliktedir, insan gövdesinde bulunan en belli başlı cinsel uyan bölgeleri aşağıda sıralanmıştır.

Penis

Penisin çeşitli bölümleri arasında en duyarlı olanı, glans adı verilen penis ucudur. Bunun da özellikle alt bölümü, yarığın tam gerisinde bulunan kısım, en duyarlı yanıdır. Penisin sapı ve özellikle köküne yakın bölümü en az duyarlı bölgedir. Bununla birlikte, ritmik olarak uygulanan bir uyarıya karşılık verir.

Klitoris

Kadında klitoris penisin karşılığıdır. Dış deri normal olarak klitorisi kaplamakta olup, klitoris başının (erkekteki penis ucunun karşılığı) ilk anda göze çarpmasını önler. Uyarıya çok yatkın olup, dokunmaya, ritmik baskıya ve her şeyden çok devamlı fakat aralıklı bir uyarıya karşılık verir. Klitorisin aralıksız olarak uyarılması genel olarak iyi birşey değildir. Kadında, gıdıklanmayı andıran, karşı koyulması, dayanılması son derece güç bir duygu uyandırabilir. Klitorise karşı özel bir ilgi gösteren bir erkek, bu noktanın çevresini uyararak da aynı sonuca erişebileceğini, kadının coşkusu için klitorisin kendisine dokunmanın kesinlikle gerekli olmadığını öğrenmelidir.

Küçük Dudaklar (Labia Minora)

Küçük dudakların iç bölümleri dokunmaya karşı son derece duyarlıdır. Bir iç dudaktan başlayarak klitorisin üstünden de geçerek öbür iç dudakta son bulan bir tür döner uyarı uygulandığı zaman kadının cinsel coşkusu belirli bir şekilde artar.

Döl Yolu Ağzı

İdrar deliği ile döl yolu ağzını içine alan bölge de son derece duyarlıdır.

Döl Yolu

Döl yolunun ağzındaki sfenkter çemberi her hangi bir baskı altında kaldığı zaman daralır. Döl yolunun ön bölümüne, aşağı doğru parmaklar ile uygulanan ritmik baskı, çok keskin bir cinsel coşkuya yol açar. Döl yolu duvarları dokunmaya karsı fazla duyarlı olmadıkları için, penisin döl yoluna girmesinden duyulan cinsel coşku, daha. çok ruhsal bir coşkudur. Döl yolu içini doğrudan doğruya uyarmaya kalkmak bu bakımdan tüm anlamsız olmasa bile, tırnakların bu bölgeyi zedeleme ihtimalleri vardır. Parmakların döl yolu ağzından daha ileri gitmemeleri öğütlenir. Klitorisin dibi uyarıldığı zaman döl yolu ağzında da cinsel coşku duyulur.

Serviks

Aslında bu bölge dokunmaya karşı duyarlı değildir. Kadın serviksin uyarıldığını sanabilir; ama bu, penisin çok derinlere girmesinden dolayı meydana gelen basıncın peritoneum’u (döl yatağı yüzeyini kaplayan doku] etkilemesi ve derinlere giren penisin genellikle bir seri tepki yaratması yüzündedir. Bu bölgeyi erkeğin parmakları ile uyarmaya çalışması doğru değildir, çünkü eşini yaralayabilir.

Büyük Dudaklar (Lâbia Majora).

Erkeğin teslis torbalarını andırır Kadının cinsel duygularının uyanmasında önemli bir rol oynamaz ama penis üzerinde uyarıcı bir etkisi olabilir.

Testis Torbaları (Scrotum)

Cinsel uyarı ile doğrudan doğruya pek ilişkisi yoktur. Bazı erkekler, testis torbalarının avuç içinde tutulup parmaklar ile uyarılmasından coşku duyarlar. Çoğu erkekler ise testis torbaları biraz fazla sıkıldığı zaman acı duyarlar. Bununla birlikte testis torbalarının bir avantajlı yanı vardır: cinsel birleşme sırasında kadının gövdesine hafifçe değerler ve bu çoğu kez kadına zevk verir.

Apış Arası

Döl yolu ağzı (ya da penis kökü) ile anus (makat) arasında kalan bölge dokunmaya karşı duyarlıdır. Bu bölgenin orta bölümü özellikle basınca karsı duyarlıdır.

Anus (Makat)

Bu bölgedeki cinsel duyular kişiye ve ruhsal etkilerin derecesine göre değişir. Makat ile cinsel organ aynı kaslar ile birbirlerine bağlı olduklarından, gerek erkekte gerekse kadında, cinsel organlar uyarıldığı zaman makat küçülür ve makat uyarıldığı zaman da, cinsel organlar kasılır.

Memeler

Kadınlarda memeler dokunmaya karşı duyarlıdırlar Ritmik bir basınç ve uyarı hareketi cinsel duyguların çoğalmasını sağlayabilir. Özellikle meme uçları, klitoris kadar duyarlıdır. Kadının memeler yolu ile duyduğu uyarı aynı anda döl yatağına ve diğer cinsel organlara aktarılır. Bazı kadınlar, meme uçlarının öpülmesini ya da emilmesini cinsel organların uyarılmasına tercih ederler. Bu arada, analık duygularının kadının ruhsal yapısında tuttukları yeri de göz önünde bulundurmak gerekir. Bir takım kadınlar, sırf analık duygularının ağır basması yüzünden memelerinin uyarılmasından cinsel coşku duymazlar. Cinsel bakımdan, erkek memesi kadın memesine oranla çok daha az duyarlıdır.

Ağız

Dudaklar, dil ve ağızın diğer bölümlerinde, en az cinsel organlarda olduğu kadar cinsel duyu bulunmaktadır. Memeler ya da cinsel organlar uzun uzun öpüldüğünde cinsel coşku geniş ölçüde artar.

Kaba Etler

Kaba ellerdeki kaslar kasıldığı zaman cinselcoşku artar. Bu nedenle, cinsel birleşme sırasında gerek kadın gerekse erkekler, bilinçli ya da bilinçsiz olarak kaba etlerinde bulunan kasları kasarlar. Bu kasılmanın sonucu olarak makat da küçülür ve böylece cinsel organlar uyarılmış olur, döl yolu kasları gerilir, döl yolu ağzı daralır; erkekte ise penis sertleşir.

Bacaklar

Bacakların iç bölümleri cinsel uyarıya karsı keskin bir tepki gösterirler.

Diğer Bölgeler

Bazı kimselerin gövdelerinde, yukarda sayılanların yanı sıra gelişmiş bir takım cinsel uyarı bölgeleri vardır. Bunlar genellikle, gözler, kulaklar, ense, boyun, koltuk altlan, göbek, karın, bel, sırt, kasıklar, göğsün iki yanı ve bunların çevresindeki bölgelerdir. Saçların ve bazı bölgelerdeki kılların hafif hafif okşanması da bazı durumlarda cinsel duyguları uyandırabilir.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Mert Ile Gert 4. Bölüm Dizi Izle - 8 Ağustos



Mert ile gert, mert ile gert dizisi, mert ile gert izle, mert ile gert dizisini izle, mert ile gert 4. bölüm izle, mert ile gert 4.bölüm izle, mert ile gert 4 bölüm izle, mert ile gert trt 1, mert ile gert ragga oktay dizisi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Baba Ocağı Dizi Izle 7. Bölüm - 8 Ağustos



Baba Ocağı, Baba Ocağı Dizisi, Baba Ocağı Dizi Izle, Baba Ocağını Seyret, Baba Ocağı 7. Bölüm, Baba Ocağı 7, Baba Ocağı 7.Bölüm, Baba Ocağı 7 BÖlüm, Baba Ocağı 8 Ağustos, Baba Ocağı 08.08.2008, Baba Ocağı Star

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Düşlerimin Prensi 9. Bölüm Dizi İzle



Düşlerim prensi, düşlerimin prensi izle, düşlerimin prensi eski dizi izle, düşlerimin prensi trt kore dizisi, düşlerimin prensi 9. bölüm, düşlerimin prensi 9 bölüm, düşlerimin prensi 9.bölüm izle, düşlerimin prensi bölümleri izle

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Düğün Şarkıcısı 11. Bölüm Fragmanı Izle - 10 Ağustos



Düğün sarkıcısı, düğün sarkıcısı izle, düğün sarkıcısı bayram, düğün sarkıcısı dizisi, dugun sarkıcısı 11. bölüm, düğün sarkıcısı 11 bölüm fragman, düğün sarkıcısı 11.bölüm fragmanı izle, düğün sarkıcısı 10 agustos fragmanı

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Gümüş 13. Bölüm Dizi Izle



Gümüş, Gümüş izle, Gümüş dizisi, Gümüş dizisini izle, Gümüş Dizi Izle, Gümüş 13, Gümüş 13 bölüm izle, Gümüş 13. Bölüm izle, Gümüş 13.Bölüm izle, Gümüşü izle, Gümüş canlı izle, Gümüş eski dizi izle, Eski dizilerden gümüş dizisi, Gümüş Full Bölümleri

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Aşk Oyunu 33.Bölüm Eski Dizi İzle



Aşk Oyunu, Ask oyunu 33, ask oyunu 33.bolum izle, ask oyunu 33.bolumunu izle, ask oyunu tum bolumler, ask oyunu 33 izle, ask 33, ask oyunu 33bolum, askoyunu dizisi, ask oyunu seyret, ask oyunu dizisinin eski bolumleri

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bir Istanbul Masalı 5. Bölüm Dizi Izle



Bir istanbul masalı, bir istanbul masalı dizisi, bir istanbul masalı dizi izle, bir istanbul masalı 5. bölüm izle, bir isyanbul masalı 5 bölüm izle, bir istanbul masalı 5.bölüm, bir istanbul masalı tüm bölümleri, bir istanbul masalı eski dizi izle, bir istanbul masalı full izle Süre : 58:48

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Baba Ocağı Dizi izle 8. Bölüm Fragmanı - 15 Ağustos



Etiketler: Baba Ocağı Dizi izle 8. Bölüm Fragmanı 15 Ağustos, Bölüm İzle, izleme, online, video, seyret, bedava, Dizivefilm, kaydet, indir, fragman, özet, canlı izle, diziizle, dizi izle, dizi müzikleri, dizi tanıtımı, dizisitesi, türkdizi, dizi, youtube, hepsidizi, megadiziBaba Ocağı, Baba Ocağı Dizisi, Baba Ocağı Dizi Izle, Baba Ocağını Seyret, Baba Ocağı 8. Bölüm, Baba Ocağı 8, Baba Ocağı 8.Bölüm fragmanı izle, Baba Ocağı 8 BÖlüm fragmanı, Baba Ocağı 15 Ağustos, Baba Ocağı 15.08.2008, Baba Ocağı Star 10.Bölüm izle Fragmanı özeti kısım part son yeni bölüm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Battlestar Galactica 2.Sezon 8.Bölüm Dizi izle

Battlestar Galactica 2.Sezon 8.Bölüm Dizi izle









Battlestar Galactica, Battlestar Galactica, Battlestar Galactica 2. sezon full, Battlestar Galactica 7. bölüm, Battlestar Galactica 2.Sezon 7.bölüm 9.Bölüm izle Fragmanı özeti kısım part son yeni bölüm

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS